אפייה,  טו' בשבט,  עוגות פרי,  עוגות תפוזים

עוגת תפוזים הפוכה

את המתכון המעולה הזה קיבלתי מחברה טובה לאחר שטעמתי אצלה את העוגה. הכנתי אותה בבית ונהניתי מכל ביס. עכשיו תורכם 🙂
העוגה מצריכה שלושה תפוזים, שניים לגרידת התפוז והמיץ ואחד חתוך לפרוסות דקות שירפדו את התבנית בתחתיתה ויהפכו בתום האפייה לחלק העליון והדקורטיבי של העוגה.
מומלץ להכינה יום לפני, היא מושלמת למחרת.
            
תבנית עגולה בקוטר 26
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
שוטפים היטב תפוז גדול ופורסים אותו לפרוסות דקות. כל פרוסה חוצים לחצי, טובלים בסוכר משני הצדדים ומסדרים יפה בתחתית התבנית.
מגררים גרידת תפוז משני תפוזים ולאחר מכן סוחטים אותם היטב. מניחים בצד.
2. לקערת המיקסר מכניסים:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר, בהדרגה
מקציפים לקצף רך ומבריק, יציב אך לא נוקשה. הקצפת יתר תגרום לעוגה להיות דחוסה.
2. מעבירים את הקצף הרך לקערה אחרת. (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר שכן נקציף בה את החלמונים)
בקערת המיקסר מקציפים:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקציפים עד שהחלמונים תפוחים ובהירים. מוסיפים תוך כדי ערבול במהירות בינונית נמוכה:
1/2 כוס + 1 כף שמן (110 מ״ל) בהדרגה
גרידת התפוז 
1 כוס מינוס 2 כפות מיץ תפוזים(210 מ״ל)
2 כוסות קמח תופח
מערבלים קצרות עד שהקמח נטמע בתערובת.
3. בעזרת מרית נוטלים רבע מהקצף ומערבבים היטב אל תוך התערובת. (פעולה זו גורמת לפתיחה וריכוך התערובת וגם מקלה על קיפול יתרת הקצף.) מוסיפים מחצית מהקצף שנותר ומקפלים בעדינות אל תוך התערובת תוך סיבוב תמידי של הקערה. מקפלים כך את יתרת הקצף.
4. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, מעל פרוסות התפוזים. מיישרים ומכניסים לתנור.
אופים במשך 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים היטב את העוגה. כשהיא קרה הופכים אותה בעדינות לצלחת הגשה ומקלפים את נייר האפייה.
ממש בסמוך להגשה ניתן לפדר באבקת סוכר למראה כפרי ויפה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: