אפייה,  מאפים,  עוגות שוקולד,  עוגות שמרים,  שוקולד

עוגת שמרים שושנים

מתכון בסיסי לעוגת שמרים והפעם במילוי ממרח שוקולד נוטלה ואגוזים.
נכון שאין כמו ריח של עוגת שמרים?
אני חושבת שהריח שפושט בבית בזמן האפייה הוא אחד מהריחות הנעימים שיש. תחושה של בית, של חום, של אהבה.
            
החומרים מודגשים בגוף המתכון
תבנית עגולה קוטר 26
1. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים:
1/4 3 כוסות קמח שמרים
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
250 מ״ל חלב פושר
150 גרם חמאה מומסת
(טיפ: לחימום מהיר של החלב פשוט מערבבים את החמאה המומסת הרותחת עם החלב הקר.)
2. מעבדים היטב את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית גבוהה. לקראת הסוף מוסיפים 1/2 כפית מלח. הבצק צריך להיאסף יפה מדפנות הקערה ובמרקם גמיש וחלק.
 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים למנוחה של שעה וחצי.
(בימי החורף הקרים אני מניחה את הקערה ליד הרדיאטור שממילא פועל אצלי והתפיחה יוצאת נהדר.)
3. מקמחים משטח עבודה ואת כפות ידינו עם קמח ומוציאים את הבצק מהקערה. לשים את הבצק קצרות ומתחילים ברידוד לעלה גדול ומלבני.
בעזרת פלטה מורחים בנדיבות ממרח נוטלה על כל העלה, למעט הקצוות, ומפזרים שברי אגוזים.
מגלגלים את העלה לרולדה הדוקה וחותכים לחצי במרכז. כל חצי חותכים שוב לחצי ולאחר מכן שוב לחצי. סה״כ 8 עיגולים.
מניחים את העיגולים, בתבנית משומנת קלות, כשצידם כלפי מעלה. מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה.
4. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
       

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: