אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  עוגות שוקולד

עוגת שכבות שוקולד במילוי קרם קפה

הכל התחיל מטעות. בכוונתי היה להכין מאפה אחר לגמרי,- עוגות אישיות עגולות, קטנות ואלגנטיות.
ממש ברגע האחרון שיניתי את דעתי. גם כשהכנתי את הקרם קצפת בתור מילוי הוספתי לו ברגע האחרון טעם קפה עדין שאני מאוד אוהבת ושכמובן ניתן לוותר עליו. הכי חשוב שהתוצאה היתה גם יפה וגם טעימה. מאוד!

תבנית מרובעת בגודל  20*24  או עגולה בקוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה במעט ספריי שמן. מכוונים את חום התנור ל-180 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים היטב במשך 5 דקות :  
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף שמן
3. לבלילה האוורירית שנוצרה מוסיפים:
30 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל  ממשיכים להקציף דקה נוספת.
4. לקערה נפרדת מנפים:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1 כפית א. אפייה
1/2 כפית מלח
5. מוסיפים את קערת היבשים בהדרגה ותוך כדי ערבול במהירות נמוכה, לבלילת הביצים.
6. יוצקים מחצית מן הבלילה לתבנית (אני השתמשתי ברינג מרובע) ואופים במשך 12-14 דקות.
בתום האפייה מחלצים את העוגה בעדינות מהרינג ומצננים. את המחצית שנותרה מהבלילה אופים באותו אופן. (כשהמחצית הראשונה בתנור שומרים את יתר הבלילה במקרר) ניתן כמובן לאפות בתבנית אחת את כל הכמות ולאחר מכן לחצות את העוגה לרוחב ל-2.
7. כעת יש לנו שתי עוגות בסיסיות, צוננות ובאותו גודל וצורה. מרטיבים את שתיהן במשקה נס קפה פושר כמו שאוהבים רק ללא החלב.
8. מכינים את המילוי. בקערת המיקסר מקציפים:
2 שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
2 כפות אבקת נס קפה (אופציונלי)  
1 חבילה אינסטנט וניל
הרכבת העוגה: על עוגה אחת משטחים יפה מחצית מהקרם בעזרת פלטה או מרית.  מעל הקרם מניחים את העוגה השנייה ולוחצים אותה קלות אל הקרם. מורחים את מחצית הקרם שנותרה על פני העוגה ומצפים יפה.
אפשר לזלף עם שקית זילוף וצנתר משונן גבעות קרם יפות על העוגה כמו בתמונה.

הארות וטיפים
  • העוגה טעימה מאוד יום לאחר אפייתה וטעמה משתבח.
  • כדאי לאפותה ברינג, מרובע או עגול, כך גובה העוגה יוצא זהה והמראה אסתטי ויפה.
פשוטה, קלה להכנה וטעימה!

               

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: