אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות פרי,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת שכבות טורט כמו של סבתא

העוגה היפה הזו אולי נראית מורכבת להכנה אך היא ממש לא מסובכת. קצת התעסקות עם התנור בכמה סבבי אפייה וזה שלכם!

עוגה רבת רושם בטעם אננס וקרם גבינה.

אפשר להכין רוצה עם כל פרי בעונה, תותים ואפרסק טרי מאוד מתאימים לה אך הפעם השתמשתי באננס חתוך מקופסת שימורים רק לשם הגיוון.

תבנית קוטר 26

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. הכנת הטורט מצריכה שימוש ברינג עגול או בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה. אפיתי ב- 3 סבבים, שליש מהבלילה כל פעם וכך שמרתי על גודל אחיד של השכבות ועל מראה אסתטי.

זמן האפייה הוא קצר כך שכל הסיפור כולו לוקח כ- 30-40 דקות.

להכנת בלילת הטורט מקציפים במיקסר :
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר 

כשהקצף יציב מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים:
5 חלמונים
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
קורט מלח 

מערבלים קצרות עד לאיחוד החומרים.

3. מחלקים את הבלילה ל- 3.

יוצקים שליש אחד לתוך הרינג או התבנית ואופים כ- 10-12 דקות עד שהטורט מוכן והוא יבש וקפיצי למגע.

אופים כך כל שליש בנפרד ומצננים.

4. מכינים קרם גבינה.

מקציפים:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל 

5. בקערה נפרדת טורפים במטרף ידני:
גבינה לבנה 250 גרם
1 סוכר וניל
1/3 כוס סוכר

מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה לקצפת עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

6. הרכבת העוגה:
מכניסים לתבנית בקוטר 26 טורט אחד כבסיס ויוצקים מעליו נוזל של שימורי אננס (קופסה גדולה)

7. מורחים 1/3 מקרם הגבינה על הבסיס ומעטרים בקוביות אננס.

מניחים את הטורט השני ומהדקים קלות.

מרטיבים בנוזל השימורים, מורחים 1/3 נוסף מקרם הגבינה ומעטרים בקוביות אננס.

מניחים את הטורט האחרון בתנועות הידוק ומרטיבים בנוזלי השימורים.

מורחים יפה את קרם הגבינה הנותר עם פלטה ישרה למראה נקי ויפה. מעטרים כרצונכם.

הערות

  – ניתן לאפות את העוגה כיחידה אחת ולפרוס ל-3 לרוחבה. לא הכי קל אך אפשרי. וכדי לעשות זאת ניתן להיעזר בחוט דנטלי או חוט אפייה מיוחד לכך. או בסכין למיומנים יותר.
 ניתן לוותר על האננס ולהסתפק רק בקרם. אם כך, יש להכין סירופ להרטבת העוגה. (להרתיח כוס מים+ כוס סוכר)
– תותים בעונתם ישתלבו נהדר עם העוגה הזו. אם מוותרים על האננס לא כדאי לוותר על התותים.
– לקשט כרצונכם. אני קישטתי עם גבעות קצפת ודובדבנים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: