אפייה,  בריא,  עוגת שיש,  שבת בבוקר,  שוקולד

עוגת שיש שוקולדית מקמח כוסמין

עוגה שוקולדית, רכה ונימוחה מקמח כוסמין (שלא תרגישו בהבדל מקמח רגיל) עם ציפוי שוקולד וברס אגוזים מסוכרים.
מומלץ מאוד להפחית מהקמח הרגיל ולפנות לתחליפי קמח מצויינים ואפילו מנופים שניתן היום להשיג בכל מקום.

                               
תבנית בקוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שנמס. מוסיפים בסיום כפית שמן ומערבבים.
2. בקערת המיקסר מקציפים במשך 10 דקות:
4 ביצים שלמות L בטמפ׳ החדר (חשוב!)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם איטי:
1 כוס שמן
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים/ חלב/ חלב סויה
מפסיקים את פעולת המיקסר ומנפים פנימה:
1/2 2 כוסות קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפייה
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומערבלים עד לאיחוד החומרים בלבד.
3. יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית משומנת בקוטר 26. לשליש הנותר מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
מוסיפים את בלילת השוקולד לתבנית ״ומשיישים״ בעזרת מזלג ובתנועות סיבוביות את שתי הבלילות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 50-55 דקות.
5. לציפוי: (לא חובה)*
ממיסים 70 גרם שוקולד מריר במיקרוגל, מערבבים היטב ומוסיפים מעט שמן. מערבבים לתוך השוקולד הנמס כף או שתיים (לטעמכם) אגוזי ברס מסוכרים. יוצקים על העוגה בעזרת כפית על כל שטחה ובסיום מפזרים מעט אגוזי ברס גם למעלה.
* לחילופין ניתן לפדר על העוגה אבקת סוכר ולוותר על הציפוי.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: