אפייה,  טו' בשבט,  עוגת שיש

עוגת שיש מהירה בטעם נוגט אגוזים

באים אורחים במפתיע? אין מה להילחץ. עשרות פעמים הכנתי את העוגה הזו כשאוטוטו התדפקו אצלי בדלת.
וגם אם אין לכם ממרח נוגט, ממרח שוקולד יעשה את העבודה נהדר. אפשר ללא אגוזי לוז, אפשר עם/בלי אגוזי מלך. באמת, מה שבא לכם. טעים זה יהיה!
                  
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים בספריי שמן תבנית אינגליש קייק רחבה ממתכת.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית- גבוהה במשך 3-4 דקות:
1 שמנת מתוקה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
ברגע שהבלילה הסמיכה מעט, מוסיפים:
1 כוס קמח תופח. מערבבים עוד כחצי דקה עד שהקמח נטמע בבלילה.
3. מעבירים 3/4 מהבלילה לתבנית.
מוסיפים לרבע הנותר 3 כפות גדושות ממרח נוגט אגוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים לתבנית ומשיישים מעט. אופים במשך 40-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים היטב.
4. אופציה לקישוט: מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה לצלחת הגשה. מורחים שכבה דקה של ממרח נוגט (שהומס 20 שניות במיקרו) על העוגה. מפזרים ברס אגוזי לוז מסוכרים למעלה.
גיוון: במקום נוגט אפשר ממרח שוקולד. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים/שוקולד צ׳יפס לבלילה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: