אפייה,  עוגות שוקולד,  עוגות תפוזים,  שוקולד

עוגת שוקולד תפוז משגעת

מבחינתי אין כמו שילוב של שוקולד ותפוז. משהו בטעם הזה, עבורי, ממכר וטעים מאין כמותו.
העוגה הזו טובה, עסיסית, וטעם התפוז בה מורגש הודות לאופן ההכנה שיפורט במתכון.
אז, אם אתם כמוני, מחובבי הז׳אנר הזה, העוגה הזו בשבילכם!

תבנית בקוטר 24-26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מתחילים בחליטת תפוז. נועצים חורים בתפוז נקי ושלם בעזרת מזלג ומניחים בסיר קטן. יוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי.
מרתיחים 20 דקות עד שמתרכך.
2. בינתיים ממסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרוגל. כל פעם 20 שניות, עד שיימס. לשים בצד.
3. בקערה נפרדת מערבבים:
3 ביצים 
280 גרם סוכר חום (כוס וחצי פחות כפית) .
 אחרי ערבוב, מוסיפים: 
1 כוס שמן
מערבבים היטב.
4. לקערה אחרת מנפים:  
250 גרם קמח (2 כוסות מינוס שתי כפות)
1.5 כפיות א. אפייה
25 גרם אבקת קקאו (2.5 כפות)
5. נחזור לתפוז החלוט. מכניסים אותו, איך שהוא-שלם, למעבד המזון וטוחנים אותו לכדי עיסה חלקה. (כך זוכים בארומת הקליפה ובבשר הפרי.)
6. משלבים את כל המרכיבים: את השוקולד המומס יוצקים לתערובת השמן והביצים ומערבבים.
מוסיפים את מחית התפוז וכפית תמצית תפוז (לא חובה) ומערבבים.
מקפלים פנימה את תוכן קערת הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שילוב החומרים. להימנע מערבוב ממושך.
7. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות.
8. ציפוי גנאש:
יוצקים 225 מ״ל שמנת מתוקה חמה מאוד על 200 גרם שוקולד מריר. ממתינים דקה אחת ומערבבים עד המסה.
לטעם משובח ולברק עשיר ניתן להוסיף 50 גרם חמאה ולהמס יחדיו.
יוצקים על העוגה ומקשטים בתפוז מסוכר קצוץ.
– העוגה במיטבה יום לאחר האפייה.
 בכלל לא מסובך, והטעם? גן עדן לאוהבי השילוב!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: