אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות יום הולדת,  עוגות שוקולד,  שבת בבוקר,  שוקולד

עוגת שוקולד -תפוז בחושה

כולכם מכירים את עוגת השוקולד הפשוטה עם השוקולית, נכון? אז כזו רק במשודרג.

במקום שוקולית השתמשתי בשוקולית לאפייה שהיא פחות מתוקה ומתאימה יותר לעוגה, וכמובן שידרגתי עם התוספות שאנחנו אוהבים.

ברור שאפשר לוותר על כל הקטע עם התפוזים אבל זה בעצם כל הקטע שלה- התפוזים! אם אתם ממש ממש לא אוהבים, סולחת לכם, גם בלי תפוזים היא נהדרת.

אה, והזכרתי שהיא פרווה?

מה שחשוב שבסוף יצאה עוגה עסיסית ופשוט מושלמת!

תבנית קוטר 22

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.

2. מערבבים בקערה לאחר הוספת כל מרכיב:

1 כוס קמח

1 כוס שוקולית לאפייה

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

1כפית גדושה אבקת אפייה

1/2 כוס שבבי שוקולד צ׳יפס

3. יוצרים בור בתערובת ומכניסים פנימה:

4 ביצים שלמות L

1 כוס שמן חמניות

1/4 כוס קרם קוקוס

1/4 כוס מיץ תפוזים

גרידת תפוז מתפוז אחד גדול

4. מערבבים היטב רק עד שהתערובת אחידה. (להימנע מערבוב יתר)

יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים למעלה שבבי שוקולד צ׳יפס. (לא חובה)

אופים בתנור במשך כחצי שעה עד שקיסם הננעץ פנימה במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

טיפ: הימנעו מאפיית יתר של העוגה. אנחנו רוצים אותה עסיסית ורכה. כל תנור מגיב שונה לכן בידקו את העוגה 5 דקות לפני הזמן הרצוי.

לציפוי העוגה:

1. מכניסים לקערה קטנה:

100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

1/2 כוס קרם קוקוס

2. ממיסים במיקרוגל כדקה בפולסים של 30 שניות כל פעם.

מערבבים היטב עד לקרם גנאש אחיד ויוצקים על העוגה. (אני אוהבת לחורר מעט ובעדינות את העוגה לפני שאני יוצקת את הגנאש על מנת שהוא יחדור פנימה לעסיסיות מירבית)

הערות:

• אם אין לכם קרם קוקוס השתמשו בשמנת מתוקה או בשמנת ריצ׳ בשביל פרווה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: