אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות שוקולד,  שוקולד

עוגת שוקולד עשירה ורכה

עוגה טעימה כל כך. לא מתבקעת, גבוהה, מתמסרת לכל ציפוי. מה צריך יותר?

נהדרת לימי הולדת ולסופי שבוע מתוקים. התכוננו למחמאות 🙂

                     
תבנית קפיצית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרססים שמן בתבנית.
2. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מקציפים לקצף תפוח ובהיר:
4 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
כשהתערובת תפוחה ויציבה שופכים באטיות ובהדרגה 1 כוס שמן.
3. לקערה נפרדת מנפים:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס שוקולית
1 אבקת אפייה
קורט מלח
4. מביאים לרתיחה 2 כוסות חלב (או מים – לפרווה) ניתן גם במיקרוגל.
5. מוסיפים לקערת הביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול איטי , מקערת הקמח ומהחלב החם לסירוגין ובכמה פעימות עד שהתערובת חלקה והומוגנית. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מניחים בצד לצינון של 10 דקות ובסיומם נועצים מספר חורים בעוגה בעזרת קיסם.
6. לציפוי גנאש עשיר ומיוחד אנו צריכים 250 גרם שוקולד מריר איכותי ומיכל שמנת מתוקה.
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים אותה על 200 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב לאחידות.
יוצקים על העוגה מחצית מהגנאש ומנענעים את התבנית כך שהגנאש יצפה את כל העוגה.
מוסיפים 50 גרם שוקולד מריר לגנאש שנותר בקערה, על מנת להעבות אותו לגנאש סמיך, ומערבבים היטב.
(אם התערובת התקררה ולא ממיסה את השוקולד, ניתן לחממה במיקרוגל במשך 30 שניות)
יוצקים את הגנאש העשיר על שכבת הגנאש הראשונה שכבר בעוגה ומנענעים את התבנית לציפוי מלא.
באופן הכנה זה של הגנאש הרווחנו שכבה ראשונה של גנאש דליל יותר שחדר לעוגה דרך החורים שחוררנו בה וגם שכבה עבה יותר לאקסטרא פינוק שוקולדי ולמראה מצודד ומגרה.
                   

הערות:

  • ניתן כמובן לוותר על ציפוי השוקולד ולצפות בכל ציפוי העולה בדעתכם.
  • לשמור בחוץ עד 3 ימים בכלי סגור.
                  

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: