אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות שוקולד,  שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית להפליא

יום ההולדת של אחותי האהובה היה הזדמנות מצוינת להכין את העוגה הזו. לשאלתי איזו עוגה היא "מזמינה" ממני, ביקשה את זו.
שנים שאני מכינה אותה. זו עוגת שוקולד שאי אפשר לפספס איתה. תמיד מוצלחת, תמיד טעימה ואף פעם לא נשאר ממנה פירור. ילדים ומבוגרים כאחד אוהבים אותה.

תבנית בקוטר 24 ס"מ
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערה מערבבים לפי הסדר, במטרף ידני:
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס קקאו
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח תופח 
2. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך  35-40 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור כשמרכז העוגה רוטט מעט.
3. מכינים ציפוי של גנאש שוקולד. יוצקים לקערה המתאימה למיקורגל את יתרת השמנת המתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. מכניסים את הקערה למיקרוגל לדקה ומפעילים. מוציאים את הקערה מהמיקרוגל ומערבבים היטב תוך כדי המסת השוקולד בשמנת.
יוצקים על העוגה החמה ומצפים את כולה. כאן ציפיתי את העוגה ושיוויתי לה מראה "לא מתאמץ" ודיי קיפודי.

הארות וטיפים

  • לשים לב לעוגה שבתנור ולהוציא כשמרכז העוגה רוטט מעט. זה ההבדל בין עוגה מושלמת ועסיסית לסתם עוגה טעימה.
  • לפעמים אני אוהבת לגוון אותה עם תוספת של גרידת תפוז, ובמקום 1/2 כוס שמנת מתוקה אני שמה 1/2 כוס מיץ תפוזים. כך מתקבלת עוגת שוקולד תפוז מהממת.
  • לפרווה ניתן להשתמש בשמנת מתוקה של ריצ'. היא עושה את העבודה יופי.
    עוגה נהדרת וקלה מאוד להכנה.
 
                                                    

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: