אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות שוקולד,  שוקולד

עוגת שוקולד יום הולדת עשירה

לקח לי זמן לחשוב על עוגת יום ההולדת של הנסיכה. מצד אחד רציתי עוגה פשוטה, כזו שילדים יזללו ומצד שני רציתי שיהיה לה "שואו"  ושיאכלו אותה עם העיניים.

הכיוון נפל, איך לא, על עוגת שוקולד טעימה ובסיסית שהקישוט והדקורציה עושים את ההבדל מסתם עוגת שוקולד בסיסית לעוגת יומולדת מפוארת.
והטרנד שהיה אז בשנת 2012 כשהכנתי את העוגה הזו היה גדר השוקולד הטעימה שמקיפה את העוגה.
ואם הגעתם למתכון הזה, קבלו איחולי מזל טוב, אושר ובריאות.
תבנית בקוטר 24-26 ס"מ
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
בעוגה זו מתחילים דווקא בהכנת הציפוי:
הציפוי שבחרתי לעוגה הוא מוס שוקולד אותו מכינים מראש ומקררים 4 שעות לפחות.
מביאים לרתיחה 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים על 200 גר' שוקולד מריר. מערבבים עד להמסת השוקולד, מכסים ומעבירים לקירור של 4 שעות.
 עוגת השוקולד:
1. מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
2. מערבבים בקערה לפי הסדר:
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו  
1/2 כוס שמן     
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לאחר ערבוב של כמה דקות מוסיפים:
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
מערבבים קצרות רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. מעלים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות. מצננים היטב לפני הציפוי.
(העלייה ההדרגתית במעלות החום של התנור מבטיחה לנו עוגה שטוחה ולא כזו עם ״בטן״ שתקשה עלינו לצפות את העוגה יפה.)
4. כשהעוגה צוננת היטב ממשיכים בהכנת המוס. את גנאש השוקולד שבמקרר מקציפים במיקסר עם וו ההקצפה עד לקבלת מוס אוורירי ומצפים איתו את כל העוגה, כולל דפנות.
 לא חובה שהציפוי יהיה יפה במיוחד היות והעוגה תכוסה בהמון סוכריות והמוס, מעבר לטעמו המשגע, משמש לנו  "דבק" להדבקת הסוכריות וגדר השוקולד שמסביב.
5. הרכבת העוגה:
העוגה כבר מצופה ויפה ומה שנותר לנו הוא לקשטה בהמון המון "גודיס".
אני בחרתי להשתמש בסוכריות m&m צבעוניות ללא בוטנים ועבור "הגדר" השתמשתי בשוקולד "מרסי". אפשר כמובן לבחור באופציות אחרות, טעימות לא פחות, כמו עדשים וכיף כף.
מתחילים עם הגדר ומדביקים את המרסי או הכיף כף מסביב לעוגה. במרסי משתמשים בקופסא גדולה שלמה ובכיף כף בשקית אחת של מיני כיף כף.
מפזרים למעלה 3 חבילות של m&m באופן שיכסה את העוגה. לי היו רק 2 חבילות m&m לכן ערבבתי עם קצת שבבי שוקולד צ'יפס. מנסיון, עדיף להשקיע ולקנות 3 חבילות m&m,  יותר טעים ופחות כבד.

לשמור בקירור, מכוסה, עד להגשה.

                           
מבט מלמעלה
                           תסמכו עלי, העוגה באמת פשוטה להכנה. ונראית? מליון דולר!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: