אפייה,  בריא,  ללא גלוטן,  עוגות בחושות,  עוגות שוקולד,  פסח,  שוקולד

עוגת שוקולד ו…אבוקדו

עוגה נטולת גלוטן, בריאה, ללא שמן או חמאה וללא קמח. האבוקדו תורם לעוגה לחות, פאדג'יות וכמובן את השומן.
והטעם? מעדן! עוגה לא קונבנציונאלית בהחלט שטעם האבוקדו לא מורגש בה. (ראו הערה בסוף)
                 
תבנית קוטר 20/22
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מערבבים בקערה בעזרת מטרף ידני:
2 אבוקדו בשלים ומעוכים
2 ביצים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס קקאו איכותי
3/4 כוס סוכר (אפשר עד כוס אם אוהבים יותר מתוק)
1 סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2 כוסות אבקת שקדים
1 כפית סודה לשתייה
2. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
ציפוי: (אופציה)
ממיסים בקערית המתאימה למיקרוגל:
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס ("מיימון" הוציאו שוקולד צ׳יפס עם מעל 60% מוצקי קקאו, מומלץ)
2 כפות שמנת מתוקה.
מערבבים, מצננים מעט ושופכים על העוגה הצוננת.
אוכלים כשהעוגה קרה.
הערה חשובה: יש לוודא שהאבוקדו טריים ולא מרירים. אם לא, זה ישפיע על הטעם והעוגה תצא מרירה ולא טעימה!
               

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: