אפייה,  עוגות שוקולד,  ראש השנה,  שוקולד

עוגת שוקולד ודבש עם קליפות תפוז מסוכרות ואגוזים

אני לא חושבת שהייתה עוד איזושהי  עוגה כמו זו שפשוט לא יכולתי להפסיק לאכול ממנה. וגם כשכבר נרגעתי והשבעתי את תאבוני, היא עוד נשארה במחשבותיי. כן, היא עד כדי כך מיוחדת וטעימה וכן, היא שווה את כל ההתעסקות.
יש בה מכל וכל: שוקולד, דבש, אגוזי לוז, ריבת חלב, שבבי קליפות תפוז.. איך לא תצא עוגה מדהימה?

2 תבניות אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. בקערה מעל סיר ובו מעט מים רותחים (באן מארי) ממיסים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מקציפים היטב:
4 חלמונים
1/4 כוס דבש
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים: 
תערובת השוקולד והחמאה המומסים
1/2 כוס פחות 1 כף קמח (60 גרם)
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים
2 כפות שבבי קליפות תפוז מסוכרות ומקומחות קלות
4. מעבדים את כל המרכיבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
מעבירים את התערובת לקערה אחרת ושוטפים היטב את הקערה על מנת שנקציף בה את החלבונים.
5. בקערה הנקייה מקציפים כדקה במהירות בינונית:
4 חלבונים
מגבירים מהירות ומוסיפים  2 כפות סוכר. מקציפים לקצף יציב.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת העוגה. יוצקים לתבניות ואופים כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגות ומחלצים מהתבנית.

6. מורחים על אחת העוגות שכבה דקה של ריבת חלב. מניחים עליה את העוגה השנייה ומורחים גם עליה שכבה דקה של ריבת חלב. מפזרים אגוזים קצוצים למעלה.
                        

לוז
אגוזי לוז
                                                      מקווה שתיהנו כמוני 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: