אפייה,  טו' בשבט,  עוגות פרי

עוגת פירות יבשים עשירה

עוגה עשירה ומלאה בטעמים. מומלץ להגיש את פרוסת העוגה בצירוף פרוסת גבינת פטה וזרזיף דבש מעל. מושלמת גם ללא תוספות 🙂
טו בשבט שמח!
           
תבנית אינגליש קייק קוטר 30 (המתכתית הגדולה)
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. במיקסר בעל וו הגיטרה מקרימים:
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2. ברגע שהחמאה קרמית ומגובשת מוסיפים תוך כדי ערבול:
4 ביצים בהדרגה
1 סוכר וניל
גרידת תפוז מתפוז אחד
2 כוסות קמח תופח
פירות יבשים קצוצים ( אני השתמשתי בחופן צימוקים ובחופן אגוזים, 5 משמשים, 4 תמרים, 2 תאנים)
מערבלים קצרות, רק עד שהתערובת התגבשה. יוצקים לתבנית משומנת היטב. ומשטחים.
אופציה: לפזר מעל שקדים פרוסים ואבקת סוכר.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40-50 דקות.
מצננים ומעבירים לצלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר.
אופציה נוספת לקישוט: לבשל מעט (2-3 דקות) פירות יבשים קצוצים בסוכר ומייפל ולעטר מעל.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: