אפייה,  עוגות פרי,  עוגת לימון

עוגת ענבים ולימון איטלקית

עוגה מעולה ומפתיעה בעלת טעם מרענן ועדין של לימון שמשתלב מצויין עם מתיקות הענבים.
במתכון המקורי משתמשים בשמן זית (ראו הערות בסוף) וזה נהדר אך הפעם השתמשתי בשמן קנולה, יוצא טעים לא פחות.
      

תבנית קפיצית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. שוטפים ומייבשים 250 גרם ענבים שחורים ללא חרצנים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מקציפים לקצף רך אך יציב:
5 חלבונים
1/2 כפית מלח
מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
3. באותה קערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים:
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מוסיפים בזילוף עדין 3/4 כוס שמן.
מערבבים פנימה:
מיץ וקליפה מגורדת מלימון שלם
קליפה מגורדת מתפוז שלם
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית א.אפייה)
4. מקפלים בשלוש פעימות את קצף החלבונים לבלילה ומכניסים פנימה בתנועות קיפול חצי מכמות הענבים כשהם מקומחים קלות. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בספריי שמן.
5. מכניסים את העוגה לתנור ואופים 15 דקות. מפזרים למעלה את יתרת הענבים וממשיכים לאפות 20-25 דקות נוספות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

* במידה ומשתמשים בשמן זית רצוי מאוד להשתמש בשמן זית מסוג "כתית מעולה" בעל רמת חומציות נמוכה וללא מרירות. שמן זית מעניק לעוגה הזו, מעבר לטעמו הקליל, ארומה ועומק מיוחדים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: