אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת ספוג ויקטוריה Victoria sponge cake

החצי שלי אומר שהעוגה הזו עושה לו שמחה בפה. ואם שמח לו- שמח לי 🙂
עוגה קלה מאוד להכנה ממצרכים שיש בכל בית. היא כל כך מרשימה שכולם יחשבו שעבדתם עליה הרבה. אל תגלו כמה היא פשוטה להכנה, מה אכפת לכם? שיחשבו!
                      
2 תבניות/רינגים בקוטר 20
המצרכים מודגשים בגוף המתכון
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את הרינגים. אם מכינים בתבנית קפיצית- מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
2. בקערת המיקסר עם וו הגיטרה מקרימים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
מידי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול:
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים שלמות
מוסיפים כל פעם ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נטמעת וכך מוסיפים את היתר.
מנפים לקערת המיקסר:
2/3 1 כוסות קמח תופח ומערבלים קצרות עד להטמעתו בבלילה.
3. מעבירים את הבלילה (כן, היא סמיכה וזה בסדר.) לתבניות ואופים במשך 20-25 דקות עד שפני העוגה זהובים וקיסם יוצא יבש. מצננים היטב.
4. מכינים את המילוי:
– בקערה קטנה מערבבים היטב 4 כפות ריבת תות על מנת לרכך אותה.
– בקערת המיקסר מקציפים היטב לקרם יציב:
3/4 כוס שמנת מתוקה 
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
5. הרכבת העוגה:
הופכים את העוגות. באחת מהן מורחים את הריבה ובשנייה את קרם הוניל. מניחים בזהירות אחת על השנייה כשהקרם מונח על הריבה ומהדקים קלות. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר. שומרים במקרר.
                  

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: