אפייה,  בריא,  טבעוני,  עוגות בחושות,  עוגת לימון

עוגת לימון טבעונית

כשהאורחת שבאה אלי היא טבעונית מתבקש להכין לה עוגה טעימה שהיא תוכל לאכול לצד הקפה. ובתור חובבת עוגות לימון ידועה (היא, וטוב גם אני😎) הכנתי לה בדיוק כזו טבעונית ומלאת טעם.
פעם גם הכנתי לה עוגת קרפ מיוחדת. מה לא עושים למען חברה טובה?
במתכון הזה השתמשתי במשקה אורז כנוזל בעוגה ובשמן קנולה כמרכיב השומן. לא מרגישים בכלל שהיא טבעונית.
         
תבנית אינגליש קייק מתכתית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. מערבבים בקערה:
2 כוסות קמח
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
גרירת לימון מלימון שלם גדול
3. מוסיפים את הנוזלים:
100 מ״ל שמן
3/4 כוס משקה אורז קר
מיץ לימון מחצי לימון גדול
4. מערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים והבלילה המתקבלת סמיכה אך חלקה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות.
מקררים לחלוטין.
6. ציפוי: (לא לוותר!)
מערבבים:
שקית אבקת סוכר 
מיץ לימון מחצי לימון גדול
טורפים היטב עד לקבלת ציפוי חלק, לבן ומבריק.
מצפים את העוגה הקרה, מגררים קליפת לימון מעל ומגישים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: