אפייה,  טארט/פאי,  עוגות ללא אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת כדורי שוקולד וקצפת ללא אפייה

עוגה נהדרת וקלה מאוד להכנה. קייצית וטעימה. בטוחה שתמצאו את עצמיכם מיישרים אותה כל הזמן.
     
תבנית מרובעת בגודל בינוני.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. להכנת התחתית מערבבים בקערה לפי הסדר הבא:
 שרוול אחד של ביסקוויטים, שבורים היטב.
100 גרם שוקולד מריר מומס(במיקרו, בפולסים קצרים)
4 כפות סוכר
2 כפות גדושות קוקוס
2 כפות קקאו
2 כפות נס קפה ( אם מגורען, להמס במעט מים רותחים)
3/4 כוס חלב ( לא לשפוך הכל, אלא ״להרגיש״ את העיסה ואם יש צורך להוסיף מעט כל פעם)
מעט ליקר/ יין מתוק
*יש שמוסיפים 50 גרם חמאה מומסת, אני מוותרת. יוצא מצויין גם בלי זה.
2. משטחים היטב בתבנית ומקפיאים.
3. בינתיים מכינים קצפת וניל:
מקציפים במיקסר בוו ההקצפה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומורחים על התחתית. משטחים יפה ומפדרים באבקת קקאו. מקררים כמה שעות להתייצבות.
*אופציה: מעל התחתית אני אוהבת לפזר קוקוס טחון. יש לקחת בחשבון שכך הקצפת לא ממש ״נדבקת״ לתחתית, אבל לא ׳כפת לי, ככה הכי טעים!
                           קל, מרענן, ללא אפייה והכי חשוב טעים!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: