אפייה,  עוגות יום הולדת,  עוגות שוקולד,  שוקולד

עוגת יום הולדת עם הספרה 8

הכנתי עוגת יום הולדת לאחייני המתוק בן ה-8. הכנת העוגה דיי פשוטה ואין צורך בתבנית מיוחדת.
מכינים 2 עוגות עגולות, האחת קצת גדולה יותר מהשנייה, חורצים ו"מהנדסים" והרי לכם עוגה יפה ומרשימה. תמונות והסברים בהמשך.
                     
2 רינגים/תבניות עגולות בקוטר 20 ו-22
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את התבניות/רינגים.
                    

2. ממיסים בבן מארי תוך כדי ערבוב:

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 סוכר וניל
לאחר שהתערובת הומוגנית ואחידה מסירים מהאש ומצננים.
2.  מוסיפים 5 חלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
3. בקערת המיקסר מקציפים לקצף יציב:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד בעדינות על מנת לא ״לשבור״ את הקצף.
4. מוסיפים לקערה:
1/2 1 כוסות קמח תופח ומקפלים לתוך התערובת. מחלקים את הבלילה שווה בשווה בין שתי התבניות ואופים במשך 40-45 דקות. מצננים.
5. מעבירים את העוגות למגש הגשה כשהעוגה הקטנה היא העליונה. בעזרת שני רינגים קטנים, שהאחד גדול מעט מהשני, חורצים חור בכל עוגה. (כשהרינג הגדול יותר  חורץ את העוגה הגדולה והקטן משמש לעוגה הקטנה.)
חותכים בחלקה העליון של העוגה הגדולה שקע קטן בצורת ״חצי ירח״ על מנת שתחתית העוגה העליונה תיכנס יפה לתוכו. ראו תמונה:
                
6. מכינים קרם שוקולד: מקציפים,
1 שמנת מתוקה
1 פודינג בטעם שוקולד
3/4 כוס חלב
מצפים את העוגות מכל צדדיהן ומקשטים בעדשים, סוכריות וכל קישוט העולה על דעתכם.
                  

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: