אפייה,  ראש השנה

עוגת דבש מתובלת ועשירה

עוגת דבש נהדרת ורכה, מלאה בטעמים נפלאים. יש בה המון מרכיבים ואם רוצים ניתן לוותר על כמה מהם, כדוגמת הציפורן, אול ספייס, וויסקי. אני ממליצה לא לוותר. הם המעניקים לה את הטעם המיוחד. בהזדמנות זו מאחלת לכם שנה טובה מתוקה ושקטה, שנת בריאות ושלווה.

        
תבנית קוגלהוף + אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. בקערת המיקסר מערבבים עם וו גיטרה:
3.5 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפיות קינמון, 1/2 כפית ציפורן טחונה
1/2 כפית אולספייס.
2. יוצרים בור במרכז ומוסיפים לתוכו:
כוס שמן
1 כוס דבש
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר לבן+ 1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תה חזק ופושר (לא ממותק)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס וויסקי (לא חובה)
3. מערבלים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל 1/2 כוס שקדים פרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
הערות:
אם משתמשים בתבנית קוגלהוף מכניסים תחילה את השקדים הפרוסים לתחתית התבנית ומעל את הבלילה. כשהעוגה צוננת לחלוטין הופכים אותה.
* ניתן לזגג את העוגה בדבש מהול עם מעט מים רותחים ולהבריש מעל. לפזר שקדים פרוסים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: