אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות גזר

עוגת גזר נפלאה

אני אוהבת עוגות גזר. הן טעימות ופשוטות להכנה ומרגישות "בריא" 🙂
העוגה הזו רכה ונהדרת וטעמי הקינמון והאגוזים מוסיפים לה טעם משגע.
אם טרם החלטתם איזו עוגה להכין לסוף השבוע, הכינו אותה.

תבנית בקוטר 24 או תבנית סיליקון קוגלהוף
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים לפי הסדר:

3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 גזרים בינוניים מגוררים
1/2 1 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית מלח
100 גרם אגוזים קצוצים
3. בלילת העוגה דיי דחוסה וזה בסדר. מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור.
4. אופים במשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
5. אם משתמשים בתבנית סיליקון מחלצים את העוגה רק כשהיא קרה. מפדרים באבקת סוכר.

   הערות וטיפים

  • ניתן להכין קרם גבינה נהדר בטעמי לימון ולצפות את העוגה. להכנה יש לערבב: 1/2 כוס א. סוכר, 200 גרם גבינת שמנת, 1 כף מיץ לימון, 1/2 כפית תמצית וניל לערבב הכל ולצקת על העוגה. לעטר באגוזים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: