אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות גזר

עוגת גזר מהוללת

ולמה מהוללת? כי יש בה הל, וסתם חיפשתי שם נחמד לעוגה 🙂
אני אוהבת את העוגה הזאת. היא משדרת בריאות, טבע והיא באמת באמת טעימה!
עוגה בחושה, פשוטה ובלי ללכלך הרבה כלים.
התוצאה נהדרת.

המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1.בקערה מערבבים את החומרים היבשים:
1 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית הל טחון                                                      
2. בקערה אחרת מערבבים לפי הסדר:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס שמן
1/4 כוס שמנת חמוצה או 1/4 כוס יוגורט דל שומן
1 כוס גזר מגורר (כ-2 גזרים בינוניים)
3. מוסיפים לבלילה הרטובה את תוכן קערת הקמח ומערבבים בעדינות עד להטמעת החומרים  היבשים. להיזהר לא לערבב יותר מידי כדי שהעוגה לא תצא קשה.
4. יוצקים לתבנית בקוטר 20, משומנת קלות בשמן ומקומחת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35-40 דקות. מצננים.
5. לזיגוג הסוכר בוחשים היטב :
1/2 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מים  ומערבבים למרקם חלק. אם סמיך מוסיפים מעט מים, אם דליל מוסיפים מעט אבקת סוכר.
6. מזגגים על עוגה קרה לחלוטין. הזיגוג יתקשה במשך 15 דקות.

הארות וטיפים

  • לגיוון העוגה ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים. הולך נהדר עם הגזר.
  • העוגה טעימה במיוחד אחרי יום יומיים. כן, כן. יש עוגות שהזמן עושה להם טוב 🙂
  • לקחת בחשבון שהעוגה לא גדולה. בכל זאת, תבנית בקוטר 20.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: