חגים,  עוגות גבינה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה קרה בציפוי קרם וניל

מכל החגים יש לי חיבה מיוחדת לחג השבועות.

הכל לובש לבן וחגיגי ואפילו הבישולים עדינים בטעמם ולא מכבידים על הגוף. בכלל, אני אוהבת יותר את המטבח החלבי מאשר את הבשרי. לכן זהו יום חג עבורי, תרתי משמע 🙂

הנה עוד מתכון מעלף לעוגת גבינה קלה להכנה וטעימה בטרוף. כמו בכל עוגת גבינה גם זו משתבחת אחרי שנת לילה במקרר.

תבנית עגולה קוטר 24-26

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומתחילים בהכנת בסיס העוגה.

מערבבים במעבד מזון:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • גרודת לימון ומיץ מחצי לימון

2. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית (אין צורך לרדד, לוקחים חתיכות מהבצק ומסדרים בתבנית)

נועצים מזלג על כל פני שטח הבצק ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 20 דקות עד להשחמה קלה. לצנן.

3. בינתיים מכינים ג'לטין לשימוש.

בקערה קטנה מערבבים:

  14 גר' ג'לטין (שקית) 

1/2 כוס חלב

ממתינים כרבע שעה עד שהג'לטין מתקשה ובינתיים עוברים להכנת קרם הגבינה.

4. להכנת קרם הגבינה מערבבים בקערה:

  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

5. מחזירים את הג'לטין שהתקשה בינתיים למצב נוזלי ע"י חימום במיקרוגל במשך 30 שניות עד דקה.

מסננים את הג'לטין הנוזלי אל תוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב.

6. יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס האפוי ומשטחים יפה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

7. מכינים קרם וניל.

מקציפים לקרם יציב:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/2 כוס חלב

משטחים עם מרית את קרם הווניל על העוגה הקרה והיציבה או שמזלפים אותו בעזרת שקית זילוף וצנטר משונן.

הערות וטיפים:

  • למרות כל המלל, הכנת העוגה לא מסובכת. נסו להכינה ותתאהבו בעדינות שבה ובטעמה הנהדר.
  • ניתן לעטר את העוגה בתותים או בפירות אחרים.
  • אפשר להכינה עם בסיס של ביסקוויטים ולוותר על הכנת הבצק. במקרה זה יש מרסקים קצת פחות מ"שרוול" של ביסקוויטים ומערבבים אותו עם 100 גרם חמאה מומסת + 2 כפות סוכר. משטחים בתבנית ומכניסים למקרר ל- 20 דקות עד ליציקת מילוי הגבינה.
                                                           בתאבון וחג שמח 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: