אפייה,  עוגות גבינה,  עוגות ללא אפייה,  עוגות פרי,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה קרה ומשגעת ב-10 דקות הכנה

עוגת גבינה קלה מאוד להכנה. ערבוב והקצפה ולמקרר לשנת לילה. יש יותר טוב מזה?
       
תבנית קוטר 24
לתחתית:
1. במעבד מזון טוחנים לפירורים:
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
100 גרם חמאה מומסת
מניחים בצד כמות של כוס חד״פ פירורים לשכבה העליונה של העוגה.
מהדקים את יתרת הפירורים לתחתית התבנית ושומרים בינתיים במקפיא.

*אם רוצים מסגרת של תותים מסביב, חותכים כ-8-10 תותים לפרוסות דקות ומעמידים אותם בדופן התבנית. למראה אסטטי יותר משתמשים בשקף.

2. להכנת הקרם מערבבים בקערה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
מערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
3. לקערית קטנה מוזגים:
1/2 כוס חלב
10 גרם ג׳לטין
מערבבים היטב ומניחים בצד ל-10 דקות.
4. בינתיים מקציפים במיקסר:
2 שמנת מתוקה 
1 כפית תמצית וניל איכותית 
2 סוכר וניל. (ניתן לוותר על טעם הווניל ולהקציף את השמנת ללא תוספות)
5. מעבירים את קערת החלב עם הג׳לטין למיקרוגל ל-30 שניות עד שהתערובת נוזלית והג׳לטין נמס כולו.
מסננים את הג׳לטין והחלב לקערת הגבינות (לא לוותר על הסינון) ומערבבים היטב.
מקפלים פנימה בעדינות את הקצפת עד לתערובת אחידה.
6. יוצקים לתבנית ומשטחים בעדינות.
מפזרים למעלה את יתרת הביסקוויטים הטחונים, מכסים ושומרים במקרר למשך לילה שלם לפני הגשה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: