אפייה,  חגים,  עוגות גבינה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה פירורים טעימה בטירוף

עוגת גבינה קרמית עם תחתית ופירורים של בצק פריך טעים וקל להכנה.
היא כל כך טעימה והתחסלה אצלינו במהירות!
תבנית מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מכינים את הבצק הפריך עבור התחתית והפירורים. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה:
100 גרם קוביות חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה 
1/2 1 כוסות קמח (200 גרם)
1/4 שקית אבקת אפייה
כשהבצק מתגבש עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.  מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו  לשני חלקים.
שני שליש לבסיס העוגה ושליש לפירורים. את החלק הגדול מרדדים ומהדקים היטב בתבנית העוגה ואת החלק השני מרדדים על נייר אפייה. מכניסים את תבנית העוגה לתנור ואת נייר האפייה עם עלה הבצק מכניסים, איך שהוא, לצד התבנית ואופים במשך 12-15 דקות. כשהבצק מזהיב קלות מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
מגרדים בעזרת מזלג את משטח הבצק האפוי שעל נייר האפייה לפירורים ושומרים בצד.
3. מכינים את מלית הגבינה. בקערת המיקסר מקציפים היטב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כפית תמצית וניל
(מי שרוצה יכול לוותר על סוכר הווניל והתמצית ולהוסיף במקומם חצי שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל)
מקציפים היטב עד שמתקבלת קצפת טובה ויציבה.
מקפלים בעדינות עם 1/2 קילו גבינה לבנה.
4. כשתחתית העוגה צוננת מצפים את דופנות התבנית בנייר שקף.(כדאי, אך לא חובה)
יוצקים את קרם הגבינה ומשטחים יפה בעזרת פלטה. מפזרים יפה את הפירורים למעלה ומכסים את הקרם.
מייצבים במקרר לפחות 5 שעות ועדיף לילה שלם. היא גם ככה טעימה יותר יום, יומיים אחרי 🙂

         

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: