אפייה,  עוגות גבינה,  עוגות יום הולדת,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה נפלאה בסגנון טירמיסו

את העוגה הזו הכנתי לפני המון זמן ואף פעם לא נס ליחה. היא טעימה ברמות מטורפות ומרשימה מאוד.

בעוגה הזו משתמשים גם בביסקוויטים וגם בבישקוטים כי ככה העוגה הזו, חצי ישראלית וחצי איטלקית 🙂

אז תיהנו מהמחמאות ואל תגלו לאף אחד כמה קל להכין אותה על אף כל שלביה.
אה, והיא גם מושלמת לשבועות ולימי הולדת!

תבנית עגולה קוטר 26

1. מכינים את את הבסיס.

מערבבים בקערה:
150 גר' עוגיות לוטוס מרוסקות דק ( או ביסקוויט רגיל)
100 גר' חמאה מומסת.

מהדקים לתבנית ושומרים במקפיא.

2. בקערת המיקסר מקציפים לקרם יציב:

2 מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כפית ת. וניל
1 שקית סוכר וניל
1 כוס חלב
1 כוס סוכר

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה :

1 קופסה גבינה לבנה ( 500 גרם)
1 קופסה גבינת מסקרפונה/שמנת בטמפ' החדר (250 גרם) 

3. יוצקים מחצית מהקרם לתבנית על בסיס הביסקוויטים ומשטחים.

4. מכינים בקערה נוזל לטבילת הבישקוטים, מערבבים:
4 כפות ליקר אמרטו
4 כפות קפה אספרסו
2 כפיות סוכר

5. טובלים קצרות כמות של כחצי חבילת בישקוטים, אחד אחד, בנוזל הקפה ומסדרים יפה על קרם הגבינה.

יוצקים את המחצית השנייה של הקרם ומשטחים יפה עם פלטה.
מקררים ללילה לפחות. מקשטים כרצונכם.

    הערות וטיפים

  • טעם הקפה של העוגה מורגש הרבה יותר וטעים הרבה יותר עם עוגיות הלוטוס. ממליצה לא לוותר עליהן אך גם ביסקוויטים יעשו יופי את העבודה.
  • אם אין ברשותכם ליקר אמרטו ו/או אספרסו, ניתן להכין כוס נס קפה עם כמות קפה קצת חזקה יותר ממה שאתם רגילים ולטבול בה את הבישקוטים.
  • השתמשתי בשקף אותו הנחתי סביב לדופן התבנית ולשכבת הבסיס והמשכתי כרגיל. הסרתי אותו ממש לפני ההגשה.
  • קישטתי בקישוטים צבעוניים מכיוון שהכנתי את העוגה למסיבת יומולדת. ניתן לקשט עם אבקת קקאו, או להזליף גבעות יפות של קצפת, או סוכריות או אפילו פירות כגון תותים. בקיצור, כיד הדמיון הטובה עליכם..
  • להתענג על הטעם המעולה ולהשמין מנחת!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: