אפייה,  עוגות גבינה,  שבועות

עוגת גבינה ניו יורק

עוגה עשירה וקרמית טעימה מאוד עם תחתית בטעם שוקולד מריר. עוגה אפויה שלא מתבקעת הנאפית באיטיות.
העוגה המקורית דורשת כמות של 800 (!) גרם ויותר של גבינת השמנת פילדלפיה האמריקאית. למה לא להשתמש בגבינה נהדרת בתוצרת מקומית? אלו של מחלבות גד פשוט מושלמות לעוגה הזו ובכלל. השתמשתי לעוגה בסדרה החדשה שלהם New york שמתאימה גם, איך לא, לעוגת גבינה ניו יורק. שילבתי עם גבינת ריקוטה פרסקה הנהדרת שביחד יצרו את הביס המושלם.
                  
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24. (זו של ארקוסטיל מסדרת נון סטיק פשוט מעולה.)
2. מכינים את בסיס העוגה. מערבבים במעבד מזון:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס סוכר
3/4 כפית מלח
85 גרם חמאה קרה

מעבדים לפירורים במרקם חולי ומשטחים/מהדקים לתבנית. אופים במשך 5-7 דקות ומוציאים לצינון.

מצפים את התבנית מכל צדדיה בניילון נצמד היות והעוגה נאפית בתוך תבנית תנור עם מים בתוכה.

מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

3. מערבבים בקערת המיקסר או ידנית בעזרת מטרפה:
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק של מחלבות גד
1 גבינת ריקוטה פרסקה של מחלבות גד
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית (אופציה)
4. כשהתערובת אחידה מוסיפים 4 ביצים שלמות בהדרגה. יוצקים על הבסיס ומניחים בתוך תבנית תנור עם מים המגיעים עד לשליש מגובה תבנית העוגה.
5. אופים במשך שעה ועשרים דקות עד שהעוגה יציבה למגע ורוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כחצי שעה כשדלת התנור סגורה. פותחים את דלת התנור מעט ומצננים עוד 10 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר ולאחר מכן שומרים במקרר למשך לילה שלם.
6. אופציה לקישוט: זילוף קצפת או כמוני להגיש עם רוטב ופרות דובדבן משומר מקופסת זכוכית.

                  

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: