אפייה,  עוגות גבינה,  שבועות

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה טעימה מאוד לאוהבי טעם חמאת הבוטנים.
עוגה קלה מאוד להכנה, בלי הפרדת ביצים והקצפתן.
פשוטה ונהדרת לחג השבועות ובכלל.
            
תבנית קפיצית/ רינג בקוטר 24
1. מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה.
אם משתמשים ברינג מניחים אותו על על נייר אפייה שמתחתיו יריעת נייר אלומיניום ועוטפים/ מהדקים היטב סביבהרינג. מניחים את הרינג העטוף על גבי תבנית תנור.
2. לבסיס טוחנים:
1 חבילה עוגיות אוראו
קורט מלח
מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת.
מערבבים היטב ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקרר.
3. למלית מערבבים במיקסר עם וו גיטרה לפי הסדר:
2 קופסאות גבינת שמנת
1 שמנת חמוצה
1 כוס חמאת בוטנים
מוודאים שאין גושים בבלילה ומוסיפים:
1 כוס סוכר
4 ביצים בזו אחר זו ( מוסיפים ביצה רק כשהקודמת נטמעת בבלילה)
יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים והעוגה רוטטת במרכזה.
מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים סכין פלטה חלקה בדפנות ומחזירים לתנור.
משאירים בתנור מכובה וסגור עד לצינון. מעבירים למקרר ושומרים בקירור לפחות 8 שעות (או לילה) לפני ההגשה.
4. ציפוי העוגה
מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1 פודינג וניל מאסטר שף המכיל גרגירי וניל אמיתיים.
מצפים בקצפת בעזרת פלטה את דפנות העוגה ואת יתרת הקצפת מעבירים לשקית זילוף עם צנטר מתאים ומזלפים מעל.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: