אפייה,  בריא,  חגים,  ללא גלוטן,  עוגות גבינה,  עוגות פרי,  שבועות

עוגת גבינה דלת קלוריות ברוטב פירות יער

יש לי המון גרסאות לעוגות גבינה דיאטטיות, ללא גלוטן או סוכר. ככה נקיות איך שהן בלי תוספות או שדרוגים והאמינו לי שהן מספקות את המתוק לצד הקפה של אחר הצהריים.

העוגה הזאת לא שונה בהרבה מהן אלא שזו קצת יותר עשירה ובנוסף יש מעליה פירות יער שמבחינה גליקמית בריאים, מזינים מאוד ודלי קלוריות.

עוגה בקוטר 24-26

  1. מדליקים תנור לחום של 200 מעלות.

2. מקציפים בקערה לקצף תפוח, יציב ורך:

5 חלבונים

6 שקיות ממתיק על בסיס סוכרלוז טבעי (הקופסה הצהובה)

3. בקערה גדולה מערבבים:

5 חלמונים

2-4 שקיות סוכרלוז (תלוי במתיקות שאוהבים)

750 גרם גבינה לבנה

1/2 מנה שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

גרירת לימון מלימון אחד שלם

3 כפות קורנפלור

4. מקפלים את החלבונים לקערת הגבינות ב-3 פעימות.

יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 10 דקות.

5. מנמיכים את החום ל- 170 מעלות ואופים חצי שעה.

מנמיכים שוב את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לצינון מלא.

6. כשהעוגה באפייה מכינים בינתיים את רוטב פירות היער.

למחבת/קלחת נון סטיק מכניסים:

1 שקית פירות יער סנפרוסט

2-3 שקיות סוכרלוז

מעט מים

מערבבים עם מרית כ-5 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מעט מצטמצמים. מניחים בצד לקירור מלא.

כשהעוגה קרה מקשטים אותה מלמעלה עם רוטב פירות היער ועם אבקת סוכר בצדדים- לא חובה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: