אפייה,  עוגות גבינה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה אפויה ואוורירית

עוגה עדינה וטעימה מאוד, רכה ואוורירית. משתבחת מיום ליום במקרר.
הקפידו על הוראות ההכנה ותצא לכם עוגה מענגת במיוחד.

                
תבנית קפיצית בקוטר 26

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. יוצקים 750 גרם גבינה לבנה 9% למסננת צפופה מאוד שמתחתיה קערה, להגרת הנוזלים, ושמים בצד.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את בסיס התבנית בניייר אפייה ומשמנים היטב את הדפנות.
3. לבסיס העוגה:
טוחנים 150 גרם ביסקוויטים (בפסח עוגיות כשל״פ) ומערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת.
מהדקים היטב 3/4 מהפירורים לתחתית ואת היתר קצת לדפנות. מעבירים למקרר.
4. מקציפים במהירות בינונית לקצף רך (ולא נוקשה, חשוב!)
5 חלבונים בטמפ׳ החדר
1/2 כוס סוכר
מערבבים בקערה גדולה:
5 חלמונים
1/3-1/2 כוס סוכר (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
כפית תמצית וניל איכותית
1 גביע שמנת חמוצה
750 גרם גבינה לבנה מסוננת מנוזלים
גרירת לימון מלימון אחד גדול
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח (בפסח קמח תפו״א)
3 כפות קורנפלור
מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים ב-3 פעימות.
יוצקים לתבנית, מיישרים ודופקים את התבנית על השיש מספר פעמים להוצאת בועות מיותרות.
5. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים ומכניסים את העוגה לאפייה של 10 דקות.
פותחים את דלת התנור לכמה דקות כדי שחום התנור ירד, מנמיכים את החום ל- 150 מעלות ואופים שעה נוספת.
מנמיכים בהדרגה את חום התנור ל-100 מעלות ואופים רבע שעה. מנמיכים ל-50 מעלות ואופים 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לצינון מלא. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועדיף ללילה.
(בתהליך אפייה הדרגתי זה אנו מונעים מהעוגה להתבקע מלמעלה ולצנוח.)
6. ציפוי העוגה (לא חובה)
מקציפים:
3/4 כוס שמנת מתוקה
שארית אבקת הפודינג
1/4 כוס חלב.
מורחים את הקצפת (או מזליפים כרצונכם) על העוגה ומעטרים בתותים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: