אפייה,  חגים,  עוגות גבינה,  שבועות

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אחת הטעימות. היא פשוטה וקלאסית. עם או בלי תחתית וכל כך קלה להכנה!
אני מאוד אוהבת אותה וכך גם הסובבים… אף פעם לא נשאר ממנה פירור וזה הכי חשוב, לא?

                       
תבנית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית אפייה. (ראו הערות בסוף המתכון)
הכנתי את העוגה הפעם ללא תחתית אך בהחלט ניתן ליהנות מתחתית טעימה ללא טרחה:
טובלים קצרות בישקוטים בחלב ומסדרים יפה בתבנית. זהו. כאמור אפשר להכין ללא תחתית כלל, העוגה נהדרת לכשעצמה.
2. בקערת המערבל מקציפים לקצף יציב:
5 חלבונים
 1 כוס סוכר 
3. בקערה נפרדת מערבבים:
5 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה
1 כף שמן
1 כף אינסטנט וניל
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
4. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד לאיחוד המרקמים. יוצקים לתבנית.
5. אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות בלבד (!) מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בדפנות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים  לאפות כ- 50 דקות נוספות עד שעה עד שפני העוגה שחומים והיא מעט רוטטת.
6. בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים שוב סכין חדה בדפנות ע"מ לשחררה מהתבנית . מחזירים את העוגה לתנור פתוח קלות עד לצינון, כשעה,  ואחר כך מוציאים לצינון מלא בחוץ.
7. אם מכינים ציפוי יש להוציא את העוגה מהתנור ולהוריד את חומו ל- 120 מעלות.
     לציפוי: מערבבים בקערה קטנה: 1 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר ויוצקים על העוגה.
מכניסים לתנור למשך 10 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
 הארות וטיפים
 
הטיפ הכי חשוב על מנת ליצור דפנות בהירות: לקחת עיתון, להספיגו היטב במים ולקפלו כך שיתאים לציפוי דפנות התבנית מבחוץ. לקשור עם חוט על מנת שהעיתון לא יפול ולאפות כרגיל. כך אנו שומרים על דפנות העוגה מפני התחממות יתר והשחמה. אפשר גם לאפות את העוגה בתוך אמבט מים חמים, גם מונע השחמה.
  • העוגה, כמו כל עוגת גבינה, נהדרת וטעימה עד מאוד יום למחרת. לכן התאפקו ותנו לה את שנת הלילה במקרר.
  • גם התחתית וגם הציפוי אופציונליים לחלוטין. אפשר לוותר ועדיין להינות מאוד מהעוגה.
                                         בתאבון, ותעדכנו איך יצא 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: