אפייה,  בריא,  עוגות בחושות,  עוגות בננה

עוגת בננות ואגוזים מקמח מלא

למה שלא תפרגנו לעצמיכם עם עוגת בריאות ממש טעימה?
אפשר להינות מעוגות נהדרות ובריאות מבלי להשתמש בקמח לבן שלפי כל המחקרים הוא בגדר אסון בריאותי- פחמימה ריקה ומזיקה.
זו עוגה בלי סוכר שמקבלת את מתיקותה מהדבש ומהבננות.

             
תבנית אינגליש קייק מתכתית גדולה
החומרים מודגשים בגוף המתכון.1. מועכים בקערה גדולה 2 בננות גדולות בשלות.
מוסיפים ומערבבים אחרי הוספת כל מרכיב:
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס דבש
2 ביצים
1/4 כוס מיץ תפוזים/חלב/מים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2. בקערה נפרדת מערבבים:
3/4 1 כוסות קמח מלא בהיר
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון
3. שופכים בהדרגה את תכולת קערת הקמח לבלילה הרטובה ומערבבים עד לאיחוד בלבד.
מקפלים פנימה בעדינות 1/2 כוס אגוזים קצוצים. (אופציה)
4. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בספריי שמן ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
מפדרים במעט קינמון מעל ומפזרים שקדים פרוסים.
5. אופים כ- 35-45 דקות ובודקים במבחן הקיסם היבש. כשהעוגה יוצאת מהתנור מזליפים עליה סירופ מייפל טבעי. (אופציה)

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: