אפייה,  עוגות ללא אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית

קשה לקרוא לזה מתכון. באמת שואלת, האם יש מישהו שלא יודע להכין עוגת ביסקוויטים? לטובת אלו שלא, להלן המתכון לנוסטלגיה במיטבה.
היכונו למלאכת היישור, מבטיחה לכם שלא תפסיקו! 🙂
    
תבנית פיירקס מלבנית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. בקערת המיקסר מניחים:
2 מיכלים שמנת מתוקה קרה מאוד
1/2 1 כוסות חלב
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
מתחילים להקציף במהירות בינונית למשך 2 דקות ולאחר מכן מגביריטם את המהירות למרבית למשך 2 דקות נוספות עד שנוצרים פסים יפים מהמקצף והקרם ״מחזיק את עצמו״. לא להקציף יותר מיד! אנו לא רוצים קצפת קשה ומיובשת אלא נעימה וקרמית שכן היא מתייצבת ומתקשה עוד במקרר.
2. לתוך קערית בינונית שופכים 1/4 כוס חלב ומוהלים בתוכו 1 כפית תמצית וניל. מערבבים.
3. הרכבת העוגה: טובלים קצרות ביסקוויטים (250 גרם, שרוול אחד) בחלב המהול ומסדרים יפה בתבנית.
שופכים מעל שליש מכמות הקרם ומשטחים בעדינות עם פלטה. מסדרים שכבה נוספת של ביסקווטים טבולים בחלב ומעליהם יוצקים ומשטחים שליש נוסף של קרם. כעת מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים אף הם בחלב ויוצקים מלמעלה את יתרת הקרם. משטחים יפה את הקרם ומפזרים למעלה שבבי שוקולד. (עם קולפן ירקות הכי קל להכין שבבי שוקולד.)
4. מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: