אפייה,  מתוק וטעים

עוגת ביסקוויטים לא סטנדרטית

היו לי ביסקוויטים בבית וכמובן גם שוקולד ולא ממש התחשק לי להפעיל תנור. הפתרון הכי טוב הוא להכין עוגת ביסקוויטים, אבל לא זו עם שכבות הקצפת הנוסטלגית.

זו עוגה ממש קלה להכנה. יש קצת התעסקות עם המסת השוקולד וזו בערך הפעולה הכי "קשה"..
הטעם מזכיר במקצת כדורי שוקולד אך המרקם הרבה יותר נוקשה. עוגה טעימה ויפת מראה.

המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. משמנים תבנית קפיצית עגולה קוטר 18 בחמאה.
2. מקרימים בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה:
60 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר  עד שהתערובת נעשית קרמית ורכה.
3. ממסים בסיר כפול (באן מארי) 120 גרם שוקולד מריר.
4. מוסיפים לשוקולד המומס את תערובת החמאה והסוכר ומתמידים בערבוב.
5. מוסיפים לתערובת השוקולד 1 ביצה טרופה  ובוחשים כל הזמן. (מי שחושש מביצה "חיה" בעוגה יסיר דאגה מלבו. הביצה מתבשלת בתערובת)
6. שוברים לחתיכות קטנות 240 גרם ביסקוויטים ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעדינות עד שכל הביסקוויטים מצופים בשוקולד.
7. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים בעזרת גב כף או פלטה עד שהתערובת דחוסה היטב לתבנית. מקררים במשך 2-3 שעות.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית ומכינים את הציפוי: ממסים 200 גרם שוקולד בסיר כפול או במיקרוגל ויוצקים על העוגה. מצננים עד שהשוקולד מתייצב ומגישים.

הארות וטיפים

  • את סעיף 2, הקרמת החמאה, ניתן לעשות בעזרת כף עץ. לצורך כך יש לגייס כוחות ולבחוש את החמאה הרכה עד שמרקמה הופך לקרם. רק אז מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד להטמעתו בתוך החמאה.
  • לקישוט אלגנטי אפשר לפזר על העוגה מעט אבקת קינמון.
                                                           
בתאבון ותיהנו 🙂                                                                
       

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: