אפייה,  עוגות פרי

עוגת אפרסקים הפוכה

התחלתי בכלל להכין עוגת אננס הפוכה. הזלפתי את רוטב הקרמל לתבנית, פתחתי את קופסת האננס ואופס, בטעות קניתי אננס חתוך לקוביות קטנות ולא אננס עגול, שלם ויפה.
אל יאוש, מיהרתי למזווה ושם ראיתי קופסה של אפרסקים משומרים. אז הנה, עוגת אפרסקים מאולתרת וטעימה.

תבנית עגולה קוטר 26  מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה:  
3/4 כוס סוכר חום
30 גרם חמאה
1 כף מים.

כשהחומרים בסיר נמסים מסירים מהאש ויוצקים את רוטב הקרמל שנוצר לתוך התבנית.
מסדרים יפה מעל הרוטב את פלחי האפרסקים המשומרים.

2. מערבבים בקערה:  
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה (שקית)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

3. בקערת המיקסר מקרימים עם וו גיטרה:
120 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר.
מערבבים עם לקקן ואוספים את התערובת מצידי הקערה.
מוסיפים: 1 כפית תמצית וניל ו- 2 ביצים בהדרגה

4. מעבירים מחצית מתערובת הקמח לבמיקסר ומערבבים קלות.
מוסיפים 1 כוס חלב ולאחר מכן את יתרת הקמח. מערבבים עד לאיחוד החומרים.

5. יוצקים בזהירות את הבלילה לתבנית מעל האפרסקים ומיישרים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
כשהעוגה קרה הופכים אותה על צלחת הגשה. ( שכבת האפרסקים היא העליונה)

                                         
   הארות וטיפים

  • אפשר כאמור להכין את העוגה עם אננס משומר.
  • אם מכינים אותה עם אננס כדאי להוסיף כוס של גזר מגורר לבלילה שבמיקסר ולהמשיך כרגיל. טעים ברמות!
  • אם יש לכם ברנר זה הזמן להשתמש בו. הדליקו אותו וצירבו מעט את האפרסקים. הברנר שלי החליט לעשות בעיות לכן נאלצתי לוותר על השימוש בו.

כל כך טעים!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: