אפייה,  טבעוני,  טו' בשבט,  מתוק וטעים,  עוגיות,  רולדות,  שבת בבוקר

עוגיות תמרים וקינמון או מגולגלות תמרים

את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מחברה לפני כשנתיים ומאז אני לא מחליפה אותו. מרוב שהוא מוצלח אי אפשר להיכשל בהכנת העוגיות האלה.

הכמויות בו מדויקות והבצק המתקבל מאוד נוח לתפעול.

והתוצאה? עוגיות סופר טעימות ופריכות פריכות בזכות מרכיב לא שכיח שמוסיפים לבצק הזה. ולא, בעוגיות האלה ספציפית לא ניתן לוותר על אותו מרכיב מסתורי שעוד כמה שורות תגלו מה הוא.

שנתחיל? 

הכמויות המצויינות מספיקות ל-3 רולדות.

1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. במיקסר עם וו הלישה או וו הגיטרה מעבדים את החומרים הבאים ביחד:

4 כוסות קמח

1 כוס סולת (נותנת הפריכות שלנו!)

2 סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה או נטורינה/מחמאה לפרווה (מומסת 40 שניות במיקרוגל)

1/2 כוס שמן

3/4 כוס חלב/מיץ תפוזים/מים (אני אוהבת להשתמש במיץ תפוזים)

3. מעבדים לבצק נעים מאוד שנפרד מדופנות הקערה.

מעבירים למשטח עבודה ולשים אותו מעט עם היד ליחידה אחת.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

מקמחים מעט את משטח העבודה וגם את המערוך. מרדדים דק כל חלק לגובה של בערך חצי ס״מ.

4. למילוי:

1 קופסה ממרח תמרים (אני אוהבת את ממרח התמרים הטבעי של ״תמר כנרת״ ללא תוספת סוכר)

אבקת קינמון בנדיבות

5. מורחים כל עלה של בצק בממרח התמרים ומפזרים קינמון בנדיבות.

מגלגלים לרולדה מהודקת ומעבירים לתבנית.

בעזרת סכין חדה חותכים כל רולדה כמעט עד הסוף לעוגיות ברוחב 1.5 ס״מ.

6. מכניסים לתנור לאפייה של 30-35 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ואפויות היטב מבפנים.

בתום האפייה ממתינים לצינון ומסיימים לחתוך את העוגיות.

מפדרים באבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה. (עדיף קופסה מפח ששומרת היטב על הטריות והפריכות)

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: