אפייה,  מתוק וטעים,  עוגיות,  שוקולד

עוגיות שוקולד צ׳יפס עשירות כמו בקונדיטוריה

כשאני מרגישה את הדגדוג בידיים אני יודעת שהמטבח קורא לי.
את הדגדוג הזה הנוכחי תרגמתי לעוגיות טעימות להפליא.

יש כאלה שיקראו לעוגיות האלה קוקיס, יש שיקראו עוגיות שוקולד צ׳יפס ויש גם המון מתכונים שלהן ברשת.

אני מוצאת שהמתכון הזה קל (כלבבי) ואינו מורכב והכי חשוב מוצלח ממש ובמרקם הנכון, רך וצ׳ואי.

וחוץ מזה, שוקולד! כבר אמרתי שוקולד?? אז שוקולד.

המתכון הזה הוא בין הנצפים בתולדות הבלוג ולא בכדי. נסו והיווכחו 🙂

              

הכמות מספיקה לכ-28 עוגיות בינוניות

1. בקערה מערבבים:
1 כוס קמח
2 כפות קקאו
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה

2. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם:
100 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר משובח

3. לאחר שהשוקולד והחמאה נמסו, מוסיפים:

1 כוס סוכר
 1/4 כוס סוכר חום

מערבבים היטב את תערובת השוקולד ומוסיפים:

 2 ביצים

מערבבים היטב עד להטמעתן.

4. מאחדים את התערובות:

מוסיפים  את תערובת השוקולד לקערת היבשים, מעט כל פעם ובוחשים.
מוסיפים:

 100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ או כוס שבבי שוקולד צ׳יפס (רצוי מעל 60% מוצקי קקאו)

מערבבים עד מיזוג.

מכניסים מכוסה למקרר ל-30 דקות על מנת שהתערובת תתייצב ותתקשה.

5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

לוקחים כפית גדושה מהתערובת ומגלגלים בידיים כדור בגודל פינג פונג. שמים 4 כדורים לרוחב התבנית ובמרווח של כ- 5 ס"מ אחד מהשני.

(מכניסים לבינתיים את יתרת התערובת למקרר בזמן שמגש העוגיות הראשון נאפה בתנור)

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 11-12 דקות. לא יותר!

          הארות וטיפים:

• העוגיות מתפשטות מאוד באפייה לכן יש להקפיד על רווחים נאים.

• חשוב מאוד להקפיד על זמן האפייה. הוציאו את התבנית מהתנור גם אם נראה לכם שהעוגייה רכה. היא תתייצב. אפיית יתר תהרוס את מרקם העוגייה והיא תהפוך לקשה ולא רכה כפי שמרקמה צריך להיות.

 

             

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: