
עוגיות שוקולד סדוקות ורכות
עוגיות טעימות מאוד וקלות להכנה. יש להקפיד על זמני האפייה על מנת להגיע למרקמן המושלם.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2. ממסים בקערה המתאימה למיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם:
200 גרם שוקולד מריר משובח
60 גרם חמאה
מערבבים עד שהתערובת הומוגנית וחלקה ומצננים במשך כמה דקות.
3. מקציפים בקערה עם מטרף ידני:
2 ביצים
7 כפות סוכר חום
מוסיפים:
1 כפית תמצית וניל
75 גרם קמח (7.5 כפות מדידה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר קצוץ (לבחירה)
4. מערבבים היטב ומניחים מהתערובת תלוליות של עוגיות, 4 בשורה במרווח. (נעזרים ב-2 כפיות) אופים במשך 13 דקות בדיוק.
מוציאים מהתנור גם אם העוגיות נראות ומרגישות רכות. הן מתייצבות בחוץ.
2. ממסים בקערה המתאימה למיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם:
200 גרם שוקולד מריר משובח
60 גרם חמאה
מערבבים עד שהתערובת הומוגנית וחלקה ומצננים במשך כמה דקות.
3. מקציפים בקערה עם מטרף ידני:
2 ביצים
7 כפות סוכר חום
מוסיפים:
1 כפית תמצית וניל
75 גרם קמח (7.5 כפות מדידה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר קצוץ (לבחירה)
4. מערבבים היטב ומניחים מהתערובת תלוליות של עוגיות, 4 בשורה במרווח. (נעזרים ב-2 כפיות) אופים במשך 13 דקות בדיוק.
מוציאים מהתנור גם אם העוגיות נראות ומרגישות רכות. הן מתייצבות בחוץ.

