עוגיות

עוגיות מלוחות ממכרות בסגנון עבאדי

עוגיות פריכות, נימוחות וסופר טעימות.  והן גם ממכרות. מאוד.
קיבלתי את המתכון מחברתי המקסימה, דניאלה, שקיבלה אותו מאישה מבוגרת שמספרת שהמתכון עובר במשפחתה שנים. שווה כל התעסקות. מבטיחה.

                        
כמות ל-1/2 2 – 2 תבניות תנור. תלוי בגודל העוגייה.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. בקערת המערבל עם וו הלישה (או ביד, עם קערה גדולה) יש ללוש:
200 גרם (חבילה) מזולה, מומסת
3/4 כוס חד פעמי שמן
1 כף מלח
1 כוס חד פעמי מים 
750 גרם קמח, כ-1/4 5 כוסות
1 שקית אבקת אפייה
2. ללוש היטב עד שהבצק מתגבש, חלק ונוח לעבודה. לתת לו מנוחה של כ-10 דקות.
3. להדליק תנור לחום של 200 מעלות ולרפד את תבניות התנור בנייר אפייה.
4. להכין 2 קעריות. אחת עם ביצה טרופה היטב והשנייה עם שומשום בנדיבות.
5. לגלגל לצורת העוגייה ולטבול בביצה ואחר כך בשומשום. על מנת להקל על תהליך העבודה אני קודם כל מכינה כמות של עוגיות שימלאו לי לפחות את התבנית הראשונה ורק אחר כך טובלת אותן בזו אחר זו בביצה ובשומשום ומכניסה לתנור לאפייה. בינתיים מכינה את התבנית השנייה.
6. לאפות כל תבנית בנפרד עד שהן מזהיבות יפה.
7. הסוד לפריכות יוצאת דופן ומדהימה: בתום אפיית העוגיות להחזירן לתנור החם למשך 40 דקות לייבוש ופריכות.לשמור בקופסת מתכת. 
 
          קצת ריפוי בעיסוק כל הקטע הזה של הכנת צורת העוגייה, אך משתלם גם משתלם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: