אפייה,  בריא,  טו' בשבט,  עוגיות

עוגיות גרנולה ופקאן מסוכר

חברה נתנה לי את המתכון לעוגיות האלה והאמת שיצא מוצלח. כמובן שגיוונתי ושיניתי פה ושם והתוצאה שווה בהחלט.

העוגיות דקיקות ונהדרות במרקם רך ובניחוח קינמון. הוספתי להן שברי פקאן מסוכר שמשדרגים אותן ממש. אפשר לגוון עם כל אגוז שאתם אוהבים. אצלי בבית מאוד אוהבים אותן.

28-30 עוגיות

  1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים:

1/2 כוס קמח כוסמין מלא (ממליצה על קמחים של שטיבל)

5 כפות סוכר חום

1 כוס שיבולת שועל

1/4 כוס אבקת שקדים

1/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית קינמון טחון

1/3 כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

2. מוסיפים את החומרים הרטובים:

1 ביצה

1/4 כוס + כף שמן זרעי ענבים/או חמניות

3. מאחדים היטב את החומרים ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.

מועכים בכרית כף היד את הכדורים ויוצרים עוגיות עגולות ומאוד שטוחות (עובי מ״מ). מניחים אותן בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אין צורך ליצור מרווח בין עוגייה לעוגייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: