אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות פרי

עוגה בחושה שזיפים וקראמבל קינמון

כשאין לי כוח לעוגות מפונפנות (ממתי היה לי כוח אליהן בעצם?!) אני תמיד מכינה עוגה בחושה.
ככה טובה כזאת, קלה כזאת וטעימה בדיוק כמו זאת.

ולפני שהשזיפים הצהובים שעל השולחן אמרו לי ״היי שלום״, קילפתי, חתכתי לקוביות ודחפתי אותם פנימה לבלילה.

ועכשיו, אני מחכה עם כוס תה קינמון ביד ועוגה ליד
לגשם שיבוא וידפוק על החלון ואזכה אז להריח את הריח הטוב בעולם כולו

לא סתם אומרים שהיופי נמצא בדברים הקטנים.

ואני בהחלט למדתי להעריך כל רגע וכל פרט בחיים, כי מי שנרטב לא מפחד מהגשם…

1 תבנית אינגליש קייק מתכתית

1. מדליקים תנור על חום של 180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

2. קולפים וחותכים 2 שזיפים גדולים לקוביות קטנות.

3. מערבבים בקערה:

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס שמן

1 כוס סוכר

1/2 1 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

מערבבים את החומרים עד שנוצרים פירורים.

4. מפרישים כמות של כחצי כוס פירורים לקערה אחרת ומוסיפים לה 1/2 כפית קינמון. מערבבים עד שכל הפירורים מצופים בקינמון.

5. לקערת הפירורים הגדולה (זו בלי הקינמון) מוסיפים:

1 שמנת חמוצה 200 מ״ל

2 ביצים L

מערבבים עד שהחומרים מתאחדים ונוצר קרם חלק וסמיך.

6. מוסיפים לבלילה 1/2 כמות שזיפים חתוכים ומערבבים.

7. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את יתר השזיפים.

8. מעל הכל מפזרים יפה את פירורי הבצק עם הקינמון כך שיכסו את כל פני הבלילה.

9. מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

2 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: