לחמים,  מאפים מלוחים,  שבת בבוקר

סלסילות לחם ממולאות- ארוחת ערב נהדרת לילדים

יש את הרגעים האלה שמרגישים יצירתיים. כן, זה קורה לי מידי פעם וכשזה קורה אני במטבח. מנסה, יוצרת ולבסוף מגישה איזו שהיא תוצאה לנסיינית מס' 1 שלי- הנסיכה הקטנה. ולפעמים זה גם מצליח 🙂
קשה לקרוא לזה מתכון, אלא יותר נכון הצעת הגשה לארוחת ערב של לחם-ביצה-ירקות-גבינות.

תבנית שקעים קטנה-6 יחידות
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים טוסטר אובן/תנור לחום של 190 מעלות. משמנים מעט בעזרת ספריי שמן את תבנית השקעים.
2. מרדדים 6 פרוסות לחם וממש משטחים אותם בעזרת המערוך. (תמונות מפורטות למטה)
בעזרת קורצן גדול קורצים עיגולים מכל פרוסה ומרדדים גם אותם. מסדרים יפה את עיגולי הפרוסה בתוך תבנית השקעים.
3. חותכים לקוביות קטנות פלפל אדום ובצל ירוק (ניתן להשתמש בכל ירק שאוהבים) וממלאים שווה בשווה בשקעים. טורפים 2 ביצים ומתבלים במלח, פלפל שחור ומעט בזיליקום ואורגנו יבשים. מוזגים את הביצים לשקעים מעל הירקות.
מפזרים שבבי פרמז'ן אן גבינה צהובה מעל, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לרבע שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שהביצה מבושלת היטב, כ- 5-7 דקות נוספות.
4. מגישים מייד לצד סלט ירקות וגבינות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: