אפייה,  חגים,  חנוכה,  מתוק וטעים

סופגניות יוגורט והדרים

וואו! עוד לא התחיל חנוכה והכנתי כבר פעמיים מהפינוק הנפלא הזה.

סופגניות קטנות ופשוט נהדרות בעלות טעם הדרי מופלא בזכות גרידת תפוז שלדעתי אסור (!) לוותר עליה.

מה שכיף בהן שהן לא מצריכות תכנון מראש. בא לכם סופגניות? 20 דקות אחר כך כבר תשבו להתענג עליהן.

כמות ל-15-16 סופגניות בינוניות

1. מערבבים בקערה:

1/4 1 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

1/2 כפית מחוקה מלח

1 יוגורט

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף וויסקי/עארק (לא לוותר)

גרידת תפוז מתפוז אחד קטן

מערבבים היטב.

2. בקלחת בינונית מחממים שמן על אש בינונית (קצת פחות מחצי ליטר שמן) עד שבועות קטנות וצפופות מתקבצות סביב כף עץ.

השמן צריך להיות חם מספיק אך לא חם מידי מה שיגרום לסופגנייה להשחים מבחוץ אך לא להאפות מבפנים.

3. בעזרת 2 כפות נוטלים כמות של כף מהבצק ומכניסים לשמן.

ניתן גם להשתמש בכף גלידה קפיצית ובעזרתה מכניסים את בצק הסופגנייה לשמן- כך יוצרים למעשה סופגניות עגולות ויפות. (מרטיבים את הכף בין סופגניה לסופגנייה שלא ידבק בה הבצק)

4. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה יפה ועד שהן קלות כשמרימים אותן- מה שמבטיח אפייה גם מבפנים.

( טיפ: הנמיכו מעט את הלהבה בזמן הטיגון ובידקו סופגנייה אחת מבפנים לראות האם נאפתה כראוי)

מניחים על רשת ולאחר כדקה מגלגלים בסוכר וקינמון (1/3 כוס סוכר+ חצי כפית קינמון)

מגישים מיד.

הערות:

• במקום יוגורט אפשר להשתמש באשל/שמנת חמוצה/ גיל

• אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל לא מומלץ. הטעם שהתפוז מוסיף נפלא.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: