איטלקי,  בישול,  ללא גלוטן,  צמחוני,  שבועות

ניוקי מוקפץ בחמאה ושום

כל כך מזמן הכנתי את הניוקי הזה והוא פורסם באינסטגרם שלי לפני מעל שנתיים. אני מכינה אותו המון מאז ובאמת שאין לי מושג למה שכחתי להעלות אותו לבלוג עד עכשיו.

מה שחשוב שהנה הוא לפניכם.

ניוקי שלא עבר בישול קודם במים אלא ישר הוקפץ בחמאה ושום ועוד דברים טובים. והטעם? גן עדן! מבטיחה.

מנה נהדרת ומתאימה לארוחת ערב רומנטית לזוג לצד כוס יין, ארוחת צהריים מהירה וגם לארוחת בראנץ׳ מפנקת.

300 גרם ניוקי מצונן/ 2-3 מנות

1. מחממים מחבת על אש בינונית ושמים בתוכה:

40 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

ממיסים את החמאה ומטגנים את השום כדקה.

2. מוסיפים:

1 חבילת ניוקי מצונן 300 גרם (אני אוהבת את היבוא האיטלקי של שופרסל)

מקפיצים את הניוקי עם החמאה והשום עד שהניוקי מקבל צריבה יפה.

3. מוסיפים:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס יין לבן (לא חובה אך מאוד מומלץ)

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח לפי הטעם

1/2 כפית אגוז מוסקט

4. ממשיכים להקפיץ את הניוקי במחבת עד שהשמנת מתוקה עם היין מעט מצטמצמים, כ-3-4 דקות.

בשתי הדקות האחרונות לבישול מפזרים מעל הניוקי מעט פלפל שחור גרוס ועלי בזיליקום טריים.

מעבירים לצלחת ומגישים מיד.

הערות:

• אפשר להוסיף כל תוספת שתגוון לכם את המנה: פטריות טריות/ בצל מטוגן/ בצל ירוק/ פלפלים קלויים וכל מה שאתם אוהבים.

את התוספת מוסיפים בשלב הטיגון עם החמאה.

2 Comments

להגיב על easybaking לבטל

%d בלוגרים אהבו את זה: