בישול,  בריא,  מרק,  סעודת שבת,  עוף

מרק עוף תימני

המזג אוויר הזה, החורפי, מכניס אותי למוד של בית.

של התכנסות פנימה.

אני שמה מוזיקה מרגיעה בבית, אורות חמים דולקים ומאירים באור רך וריח המרק מתפשט לכל עבר.

אני שמחה.

הלוואי וכל הימים יהיו קסומים כאלה. שקטים, רגועים, ביתיים.

המרק מאוד פשוט להכנה ויש המון גרסאות.

זו הגרסה הקלה והמאוד טעימה ובריאה. צלחת מהמרק הזה וכבר תרגישו טוב殺

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול במים בגובה 2/3 סיר ומרתיחים.

2. מנקים את חלקי העוף. אני השתמשתי ב-3 כרעיים מחולקות לשוק וירך.

3. מוסיפים את חלקי העוף למים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית גבוהה ובמהלכן מקפים את הקצף העכור שמצטבר במים.

4. מכינים את הירקות למרק. קולפים וחותכים גס:

3-4 תפוחי אדמה

3 קישואים (לא חובה)

1 גזר

צרור כוסברה גדול

רסק עגבניות מעגבניה אחת גדולה

5. מוסיפים את הירקות למרק למעט הכוסברה והעגבנייה ומתבלים:

1 כף גדושה חוויאג׳ מרק

1 כף מחוקה מלח

פלפל שחור לפי הטעם

5. מבשלים את המרק עוד כחצי שעה.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ורסק העגבניות ומבשלים 10 דקות נוספות.

טועמים ומתקנים תיבול.

מאוד מומלץ להגיש את המרק עם לחוח תימני. מתכון כאן.

One Comment

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: