בישול,  בריא,  טבעוני,  ירקות,  ללא גלוטן,  מרק,  סעודת שבת,  צמחוני,  קטניות

מרק בטטה ואפונה ירוקה עשיר

אתמול, כשהרחתי סוף סוף את ריחו המבושם של החורף, ידעתי שצלחת מרק חמה ומנחמת תחכה לאיש שלי בשובו מהעבודה.

המרק הזה עשיר מאוד ובעל טעם עמוק וחורפי בזכות קרם הקוקוס שמוסיפים לו ממש בסוף (וזה גם לא חובה אבל לדעתי כן)

בזכות הצ׳ילי המקסיקני שמעניק ספייסיות מחממת ובזכות הכוסברה הטרייה שמעניקה להכל מימד פרשי ומאזן.

אם בא לכם לפנק מישהו אהוב תכינו לו את המרק הזה.珞

מתכון ל- 4 מנות גדולות

אז מה עושים?

1. מחממים 1/4 כוס שמן בסיר גדול ורחב. להבת האש צריכה להיות נמוכה.

מוסיפים:

1/2 כפית תבלין צ׳ילי מקסיקני גרוס

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית גדושה כמון

1 כפית מחוקה מלח

מערבבים הכל בזריזות על מנת שהתבלינים יפתחו ויוציאו את כל הטוב שבהם אבל שבשום אופן לא ישרפו.

מוסיפים:

1 בצל גדול קצוץ ומטגנים עד להשחמה.

2. בינתיים קולפים וחותכים לקוביות בינוניות:

2 בטטות גדולות מאוד (או 3-4 תלוי בגודל)

1 תפוח אדמה גדול

כשהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוח האדמה ומערבבים.

מוסיפים:

1/2 שקית אפונה ירוקה של סנפרוסט

צרור כוסברה קצוצה

מערבבים כמה דקות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות שבסיר פלוס עוד 2 ס״מ מים.

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה ולאחר מכן מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים עד שהירקות רכים וניתן לטחון אותם.

3. טוחנים היטב את תכולת הסיר בבלנדר מוט יד (הכי קל ומיידי) עד למרקם חלק.

4. מוסיפים:

1/2 תכולת פחית קרם קוקוס (לא לשכוח לערבב היטב את הפחית לפני השימוש)

מערבבים עד שהמרק אחיד ובעל מרקם קטיפתי ונותנים לו להתבשל עוד כמה דקות על אש נמוכה.

לפני ההגשה חובה לבדוק את הטעמים לכן טועמים ומתקנים תיבול.

ברוב הפעמים חסר מלח או פלפל שחור, השלימו לפי הצורך.

5. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה, במעט צ׳ילי גרוס ופלפל שחור. (והאמינו לי שזה עושה את כל ההבדל!)

הערות:

* מכפילים כמויות בשביל סיר מרק גדול ליותר סועדים.

* לא כדאי לוותר על על קרם הקוקוס. בתוצאה הסופית הוא בקושי מורגש בטעם, אך מרקם וארומה הוא בהחלט מוסיף.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: