אפייה,  עוגות גבינה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

מילפיי/ עוגת נפוליאון רבת רושם במלית גבינה

אם אתם מחפשים קינוח טעים להפליא, מרשים במראהו וקל להכנה- הנה הוא לפניכם.
              
1. מפשירים חבילת בצק עלים במקרר מינימום 6 שעות. הבצק יהיה קל לעבודה ולא יקרע.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בצק העלים מגיע כיריעה מגולגלת. פותחים את היריעה ופורסים אותה על משטח עבודה.
בעזרת גלגלת פיצה חורצים לאורך הבצק , מלמטה ללמעלה, 3 מרובעים שווים וסימטריים.
3. מניחים את ריבועי הבצק על נייר האפייה בצפיפות ומפזרים עליהם בנדיבות אבקת סוכר.
מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים כמשקולת תבנית תנור נוספת. כך אנו מבטיחים שהבצק לא יתפח יותר מידי אלא יאפה בצורה אסתטית ויפה.
4. אופים כ- 15-20 דקות עד לקבלת גוון מוזהב. מצננים.
5. בקערת המיקסר מקציפים עם וו ההקצפה:
 1 שמנת מתוקה
 1 גבינה לבנה 250 גרם 
 1 כוס סוכר
 גרירה מלימון אחד קטן (אופציה)
 1/2 שקית אינסטנט וניל
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בעל פייה חלקה.
6. הרכבת העוגה:
מזלפים חצי מכמות הקרם על הריבוע התחתון. מניחים על הקרם ריבוע נוסף ומזליפים עליו את יתרת  הקרם.
מפדרים באבקת סוכר ומקשטים בפירות העונה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: