אפייה,  בריא,  טו' בשבט,  ללא גלוטן,  מאפינס,  עוגות פרי,  עוגת תפוחים

מאפינס תפוחים וקינמון בלי קמח וסוכר

המתכון ממש דומה לעוגת התפוחים בלי סוכר שיש לי כאן בבלוג.

מצאתי שהשימוש בכוסות קאפקייקס מתאים יותר לבלילה הזו ויותר נוח לאכילה.

אז הנה מתכון טיפה יותר משודרג לאותה עוגה שבהחלט מספק כל צורך במתוק עם הקפה שלנו.

לפני האפייה

כמות ל-9 תבניות קאפקייקס או 12 עטרות נייר למאפינס

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את תבניות הקאפקייקס על מגש אפייה.

2. קולפים וחותכים לקוביות 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית ומוסיפים 1 כפית קינמון. מערבבים היטב.

3. מערבבים בקערה:

1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה (לא שלמה)

1/2 כוס אבקת שקדים טחונים

1/2 כוס קוקוס טחון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

4. מוסיפים:

2 ביצים

1/2 כוס שמן

1/3 כוס סילאן

מערבבים את התערובת ומוסיפים את קוביות התפוחים.

מערבבים עד שהתערובת אחידה ויוצקים לתבניות המאפינס.

5. מפזרים למעלה שקדים פרוסים ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש.

6. שומרים במקרר.

הערות:

• אם רוצים את המאפינס יותר מתוקים ממירים לחצי כוס סילאן.

•אפשר להשתמש במקום סילאן בדבש או בסירופ מייפל טבעי.

• מי שלא אוהב קוקוס יכול להמירו בחצי כוס נוספת של אבקת שקדים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: