מאפינס,  שוקולד

מאפינס שמנת ושוקולד לבן

הנסיכה הקטנה שלי מבקשת כל יום שנעשה ביחד עוגות ועוגיות. מה לעשות, נדבקה בחיידק של אמא שלה 🙂
היום היא הגדילה לומר שבא לה (!) עוגה עם שוקולד לבן. בדקתי אילו חומרים יש בבית ונעניתי לרצונה.
הכנו ביחד מאפינס טעימים מאוד עם נגיעות של שוקולד לבן נמסות בפנים ומעליהן. אמממ, יותר נכון שאני הכנתי והיא, המתוקונת, התענגה על השוקולד הלבן .פשוט לאכול אותה!!

כמות ל-12 מאפינס או במנג'ט סופלה כמו בתמונה 9 מאפינס שמנמנים..
חומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מערבבים בקערה לפי הסדר:

2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
125 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית רום

2. בקערה נוספת מערבבים:

2 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל + 2 כפות א. אפייה)
3/4 כוס סוכר

3. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
4. מוסיפים 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס ומקפלים לתערובת.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

    הערות וטיפים

  • ניתן להעשיר את המאפינס על ידי הוספת חמוציות, צימוקים, אגוזים, שוקולד מריר בנוסף לשוקולד שבמתכון.
  • להימנע מאפיית יתר שתייבש את המאפינס.
  • לקשט באבקת סוכר, קרם, קצפת או במטבע שוקולד לבן.( קישוט לעצלנים 🙂 )

וזה טעים! כמה שזה טעים!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: