אפייה,  חגים,  מאפינס,  עוגות בחושות,  עוגות פרי,  ראש השנה

מאפינס/עוגת דבש תפוחים וקינמון

עוגה נהדרת ורכה שתכניס אותנו במתיקות לשנה החדשה. זו עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה. אני אוהבת להוסיף לה תפוחים אך ניתן לוותר עליהם וזה לא יגרע מאומה מטעמה הטוב. מי שאוהב עקצוץ של תיבול בעוגה יכול להוסיף לה הל וצפורן טחונים בכמות של חצי כפית בהתאמה.

* 2 תבניות אינגליק קייק או תבנית מוארכת אחת + תבנית שקעים מדוגמת מסיליקון.
* החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1.בקערת המערבל מקציפים לקצף תפוח ובהיר:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
2. מכינים כוס תה כהה עם מים פושרים.
3. בקערה נפרדת מערבבים:
2 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
*1/2 כפית הל טחון, 1/2 כפית צפורן טחונה ( לא חובה)
4. קולפים וחותכים 2 תפוחי גרנד סמית לקוביות. מערבבים אותם עם 1.5 כפיות קינמון ו1/4 כוס סוכר חום.
5. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין מקערת הקמח ומהתה הפושר ומערבבים  עד לאיחוד החומרים. מקפלים לתוך התערובת את התפוחים.
6. יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35-45 דקות.
                    שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה, שנת שלום ושלווה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: